Majlis Perlancaran Integrated Agrivoltaic Edu-Trail & Produk Myshroomfeed 2023 | AUXILIARY POLICE & SECURITY CENTER (APSeC)
» NEWS » Majlis Perlancaran Integrated Agrivoltaic Edu-Trail & Produk Myshroomfeed 2023

Majlis Perlancaran Integrated Agrivoltaic Edu-Trail & Produk Myshroomfeed 2023

04 Julai 2023 - Seramai 10 orang anggota dan 2 orang pegawai dari Bahagian Keselamatan UPM telah terlibat dalam tugas kawalan keselamatan Majlis Perlancaran Integrated Agrivoltaic Edu-Trail & Produk Myshroomfeed 2023 bertempat di Ladang Solar Unit Ladang Puchong bagi memastikan kelancaran program yang dianjurkan oleh Putra Scienc Park (PSP). Majlis disempurnakan oleh Timbalan Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan YB Tuan Chan Foong Hin ini turut dihadiri oleh Naib Canselor UPM, YBhg. Dato' Prof. Dr. Mohd Roslan Sulaiman serta beberapa pegawai kanan Universiti. Ia adalah satu program berinisiatif untuk mencari alternatif kepada dedak jagung yang selama ini digunakan secara komersial kepada dedak cendawan untuk kegunaan dan bagi mengatasi kekurangan bekalan makanan haiwan ternakan.

Date of Input: 27/07/2023 | Updated: 06/09/2023 | miorazham

SXFUOAC~