Tangkapan Kes Pecah Bangunan | AUXILIARY POLICE & SECURITY CENTER (APSeC)
» NEWS » Tangkapan Kes Pecah Bangunan

Tangkapan Kes Pecah Bangunan

25 Januari 2024 - APSeC / Polis Bantuan UPM telah berjaya menangkap seorang lelaki melayu berumur 30-an yang terlibat dengan kes pecah bangunan yang berlaku di Institut Biosains, UPM. Semasa tangkapan dibuat suspek berada di dalam bangunan selepas memecah masuk melalui bumbung dan siling. Hasil pemeriksaan dijalankan ke atas beg beliau telah menjumpai peralatan-peralatan untuk memecah masuk bangunan dan hasil ujian saringan air kencing dijalankan mendapati suspek positif dadah jenis Methaphetamine. Dengan tertangkapnya suspek, APSeC telah berjaya menyelesaikan beberapa kes pecah bangunan yang kerap berlaku di Institut Biosains UPM sebelum ini. Suspek telah diserahkan ke balai polis untuk tindakan selanjutnya.

Date of Input: 29/02/2024 | Updated: 05/03/2024 | miorazham

SXFUNAW~